Sagt och gjort, gick till affären och köpte syltsocker och en citron och sen var det bara att börja och det roliga var att det inte ens var svårt så jag och min man fick en mysig stund i köket bland alla glasburkar och plommon....
Recept plommonmarmelad
1,5 kg plommon (jag hade 2,1 kg)
½ dl vatten
1 citron
1 kg syltsocker
Kärna ur och lägg i gryta med vatten tillsammans med citronklyftor. Låt allt koka upp långsamt utan lock i ca 35 min. Tillsätt lite socker i taget och rör om. Koka kraftigt i 15 min, även det utan lock och gör sedan ett "marmeladprov" Häll en matsked på en tallrik och sätt i i kylskåpet tills det blir kallt. Dra med en sked i mitten, rinner spåren inte ihop så är det färdigt annars koka några minuter till.
Häll upp i väl rengjorda och varma burkar.
Lycka till....
Visst är det gott med egen marmelad :). Har gjort några olika varianter nu efter sommaren: banan & lime, jordgubb & rabarber mm. Alla lika goda!
SvaraRaderaKram
Anngert