onsdag 29 maj 2013

Rabarber

Finns det någon mer tacksam växt än rabarber? De kräver INGENTING och kommer år efter år med sina härliga stjälkar.

Rabarber är en ung kulturväxt och på 1600 talet odlades rabarber som medicinalväxt och först när sockret blev billigt under 1700-1800 talet började man äta växten och den beskrevs som föda.


Här kommer mina absoluta favoritrecept med rabarber:

Rabarbersaft av Leila Lindholm, receptet hittar du här.

Rabarberkräm från Arla, receptet hittar du här.

Rabarbermuffins från recepten.se hittar du här

och sist men inte minst PAJEN som fanns med i sista numret av Buffe där du inte ens behöver en bunke utan gör den direkt i formen hittar du här...


Någon som provat att baka bröd med rabarber i? Tänkte göra det men har inte fastnat för något recept än...



Ha en bra dag !!!

KRAM
Karoline

2 kommentarer:

  1. javisst är de tacksamma ..bara växer och växer
    ha en trevlig helg
    kram Rosa

    SvaraRadera
  2. tittar in av en slump och lämnar ett avtryck=) ska kika vidare på din blogg nu och kanske få lite inspiration, ha en fortsatt trevlig kväll/Helena

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning till mig så blir jag glad...